Råd og vejledning

Indimellem sker det, at jeg møder en holdning af, at glas er skrøbeligt og ikke tåler ret meget. Det er rigtigt, at glas kan gå i stykker, men det må helst ikke overskygge glæden ved at bruge dem. Derfor er her et par gode tips, til hvordan du kan bruge og have glæde af dine glas, og helst i rigtig mange år.

Opvask

Glasset kan godt sættes i opvaskemaskinen, men der gælder det samme for mit glas som for alt andet glas. Høj temperatur, hård sæbe og vandets kalkindhold er hård ved glassets overflade. Brug derfor maskinens glasprogram med lav temperatur, en mild sæbe, og lad ikke glasset stå i maskinen efter endt vask. Tag det ud med det samme og tør det af.

Varme drikke og temperaturændringer generelt

Glas tåler ikke temperaturchok. Men glas tåler temperaturændringer, når den sker jævnt. Bruger du glasset til noget varmt, så tænk på, at det fx ikke står på et koldt bord, når du hælder varmt i. Eller forvarm skålen før den bliver fyldt med en varm ret.

Ovn/mikroovn

Det anbefales ikke at stille mundblæst glas i ovnen.
Du kan stille glasset i mikroovnen. Men hver opmærksom på, at det der skal varmes ligger jævnt på glasset, så du undgår temperaturchok (se afsnit om temperatur).

Glassets farve

Glas bliver farvet med pulverfarve. Når glasset blæses, ruller glasblæseren glasset i pulverfarven, ligesom når en softice bliver rullet i chokoladepulver. Derefter tager han mere klart glas over farven, før han blæser glasset færdigt. Det betyder at farven ligger som et tyndt lag inde imellem to lag klart glas. På drikkeglasset ses det tydeligt i bunden, hvor man ser det klare glas.

Hvor bliver glasset fremstillet

Glassene bliver fremstillet i Sverige på Skruf Glasbruk. Jeg har valgt denne fabrik, fordi de har de kompetencer og kvaliteter, der passer til mine glas. Når mit glas bliver fremstillet, er jeg selv til stede, og jeg arbejder tæt sammen med glasblæserne, når jeg udvikler mine glas.
Formgivning og modelarbejde laver jeg i eget værkstedet i København.

Arbejdsproces

Alle glas bliver blæst i form. Jeg arbejder med forme i beton, gips, grafit og træ.
Kanterne bliver slebet og derefter varmet så de lige smelter ned og bliver gode at drikke af på drikkeglassene. På de større skåle og vaser bliver kanterne slebet og poleret op.

Råd og vejledning

Indimellem sker det, at jeg møder en holdning af, at glas er skrøbeligt og ikke tåler ret meget. Det er rigtigt, at glas kan gå i stykker, men det må helst ikke overskygge glæden ved at bruge dem. Derfor er her et par gode tips, til hvordan du kan bruge og have glæde af dine glas, og helst i rigtig mange år.

Opvask

Glasset kan godt sættes i opvaskemaskinen, men der gælder det samme for mit glas som for alt andet glas. Høj temperatur, hård sæbe og vandets kalkindhold er hård ved glassets overflade. Brug derfor maskinens glasprogram med lav temperatur, en mild sæbe, og lad ikke glasset stå i maskinen efter endt vask. Tag det ud med det samme og tør det af.

Varme drikke og temperaturændringer generelt

Glas tåler ikke temperaturchok. Men glas tåler temperaturændringer, når den sker jævnt. Bruger du glasset til noget varmt, så tænk på, at det fx ikke står på et koldt bord, når du hælder varmt i. Eller forvarm skålen før den bliver fyldt med en varm ret.

Ovn/mikroovn

Det anbefales ikke at stille mundblæst glas i ovnen.

Du kan stille glasset i mikroovnen. Men hver opmærksom på, at det der skal varmes ligger jævnt på glasset, så du undgår temperaturchok (se afsnit om temperatur).

Glassets farve

Glas bliver farvet med pulverfarve. Når glasset blæses, ruller glasblæseren glasset i pulverfarven, ligesom når en softice bliver rullet i chokoladepulver. Derefter tager han mere klart glas over farven, før han blæser glasset færdigt. Det betyder at farven ligger som et tyndt lag inde imellem to lag klart glas. På drikkeglasset ses det tydeligt i bunden, hvor man ser det klare glas.

 

Hvor bliver glasset fremstillet

Glassene bliver fremstillet i Sverige på Skruf Glasbruk. Jeg har valgt denne fabrik, fordi de har de kompetencer og kvaliteter, der passer til mine glas. Når mit glas bliver fremstillet, er jeg selv til stede, og jeg arbejder tæt sammen med glasblæserne, når jeg udvikler mine glas.

Formgivning og modelarbejde laver jeg i eget værkstedet i København.

Arbejdsproces

Alle glas bliver blæst i form. Jeg arbejder med forme i beton, gips, grafit og træ.

Kanterne bliver slebet og derefter varmet så de lige smelter ned og bliver gode at drikke af på drikkeglassene. På de større skåle og vaser bliver kanterne slebet og poleret op.